[Žinios trumpai] Ekspertas perspėja - manymas, kad Rusijai trūksta raketų, yra klaidingas  (1)

Raketinio apšaudymo intensyvumas Ukrainoje sumažėjo ir daug žmonių ėmė manyti, kad Rusijai tiesiog trūksta sparnuotųjų raketų. Karybos ekspertas Olegas Ždanovas perspėja nedaryti klaidingų išvadų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, Ždanovas teigia, kad „Kalibr“ sparnuotųjų raketų jau beveik nebeliko - bent jau tų, kurios dislokuojamos sausumoje. Jūroje jų tikriausiai dar yra. Raketinio kreiserio „Moskva“ praradimas Rusijai šiuo požiūriu buvo labai skaudus ir galbūt dėl to dabar „Kalibr“ raketos į Ukrainą leidžiamos iš povandeninių laivų.

Tačiau Rusija turi daug kitų tipų raketų. „Jie turi daug kitų raketų ir mums tai bus didelė problema iki pat karo pabaigos“, teigia Ždanovas.

Pasak karybos eksperto, tarptautinės bendruomenės Rusijai taikomos sankcijos tiesioginės įtakos kariniams veiksmams Ukrainoje neturi. Jos spaudžia Rusijos ekonomiką, bet prireiks laiko, kol to pasekmės bus matomos ir mūšio lauke.

 

Be to, Ždanovas kviečia atkreipti dėmesį ir į Baltarusiją - „Tai, kad Rusija Baltarusijoje paliko raketines sistemas, rodo, kad jos bus naudojamos, bet ribotu atstumu. „Iskander“ skrenda maždaug 500 km“.

Taigi, „Kalibr“ raketos Rusijai gali ir pasibaigti. Tai yra pavojingas ginklas, bet Rusijos arsenale jis tikrai nėra vienintelis.

(25)
(4)
(21)

Komentarai (1)