Viena didžiausių ES valstybių mažina gamtinių dujų pardavimo mokestį, kad padėtų žmonėms sumažinti milžiniškas sąskaitas  ()

Ispanija laikinai sumažins gamtinių dujų pardavimo mokestį nuo 21 proc. iki 5 proc., kad padėtų vartotojams šią žiemą susiduriant su didėjančiomis energijos sąnaudomis, nes Rusija karo Ukrainoje metu sumažino dujų eksportą į Europą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos ministrė, atsakinga už energetikos politiką, Teresa Ribera antradienį sakė, kad pardavimo mokestis galios iki gruodžio 31 d., tačiau prireikus gali būti pratęstas ir po šios datos. Jis taip pat bus taikomas prekybai malkomis ir biomasės granulėmis.

Ministrė teigė, kad kylančios energijos kainos, kurias išgyvena visa Europa, yra tiesiogiai susijusios su dujų srauto iš Rusijos sumažėjimu, nes ji bando priversti Europą atsisakyti paramos Ukrainai. Gamtinės dujos Ispanijoje naudojamos namų šildymui ir vėsinimui, elektros gamybai ir gamykloms.

„Tai nėra ateities grėsmės, mes šiuo metu patiriame Rusijos į Europos Sąjungą siunčiamų dujų mažinimo pasekmes“, – sakė T. Ribera.

Tai naujausia priemonė, kurios ėmėsi Ispanija, kuri, kaip ir visos Europos vyriausybės, bando sušvelninti dėl pasiūlos trūkumo kylančių didelių išlaidų smūgį.

 

Birželį Briuselis leido Ispanijai ir kaimyninei Portugalijai nepaisyti Europos Sąjungos taisyklių subsidijuoti vartotojų sąskaitas už dujas bei apriboti gamtinių dujų kainas.

T. Ribera teigė, kad dėl šių priemonių Ispanijos vartotojai sutaupė apie 10 mlrd. EUR nuo pernelyg didelių energijos sąnaudų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()