Ukrainos puolimo pasekmė? „Pentagonas svarsto vakarietiškų tankų perdavimo Ukrainai galimybę“  (1)

JAV vyriausybė diskutuoja dėl vakarietiško tipo tankų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, tačiau šiuo metu sprendimas dar nepriimtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos svarsto į Ukrainą siųsti modernius Vakarų tankus ir ragina savo sąjungininkus imtis tokių pat žingsnių. Apie tai praneša „Süddeutsche Zeitung“.

Užbaigus penktąjį susitikimą „Ramstein“ formatu, Ukrainos pusė buvo nusiteikusi optimistiškai. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pareiškė, kad pagalba ginklais Ukrainai turėtų neatsilikti nuo karo šalyje raidos.

Leidinio šaltinių teigimu, JAV vyriausybė svarsto galimybę tiekti vakarietiškų modelių kovinius tankus ir šarvuočius. Šiuo metu vyksta aktyvios diskusijos tiek Vašingtone, tiek su sąjungininkais. Derybose dalyvauja aukšto rango Vakarų diplomatai.

Pačiame susitikime L. Austinas išvengė vakarietiškų tankų pristatymo į Ukrainą klausimo. Pentagono vadovas teigė, kad sąjungininkai jau tiekia šarvuočius, įskaitant savaeigius pabūklus „Gepard“, MRAP klasės šarvuočius ir karinius ratinius automobilius. Kontaktinė grupė ir toliau spręs klausimą dėl paramos Ukrainos pajėgoms.

 

Žiniasklaida pranešė, kad Vokietija nenori keisti savo pozicijos dėl „Leopard 2“ tankų tiekimo Ukrainai. Ji gali pasikeisti, jei Jungtinėse Valstijose bus tam suteiktas leidimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(1)
(54)

Komentarai (1)