[Žinios trumpai] E.Muskas sukėlė naują diskusijų bangą: Ukrainos klausimą siūlo spręsti „Kosovo metodu"  ()

Elonas Muskas, pasiūlęs „planą", kaip sudaryti taiką tarp Ukrainos ir Rusijos, tęsė diskusiją su Ukrainos prezidento administracija, esančia Bankovos gatvėje Kijeve.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-07 [Žinios trumpai] E.Muskas sukėlė naują diskusijų bangą: Ukrainos klausimą siūlo spręsti „Kosovo metodu"  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milijardierius pasiūlė naują „požiūrį", kad nustatytų Rusijos Federacijos aneksuotų teritorijų ateitį. Amerikiečių verslininkas, „Tesla" ir „SpaceX" įkūrėjas Elonas Muskas, dieną prieš tai pateikęs rezonansinį „planą“, kaip išspręsti konfliktą tarp Kijevo ir Maskvos, sukėlė Ukrainos politikų ir visuomenės kritikos ugnį, tęsė diskusiją su Prezidento kanceliarijos vadovo patarėju Michailu Podoliaku ir pasiūlė naują „požiūrį" nustatant Rusijos okupuotų ir aneksuotų teritorijų ateitį.

Dabar turtingiausias planetos žmogus pripažįsta, kad Ukrainos istorijoje įmanomas „Kosovo variantas". Tačiau verslininkas nepaaiškino, ką turėjo omenyje. Pažymėtina, kad 2008 m. nepriklausomybę paskelbęs Kosovas, kuriame daugiausia gyvena albanai, turi iš dalies pripažintos valstybės statusą.

 

Visų pirma Kosovo nepriklausomybę pripažįsta JAV ir daugelis Europos Sąjungos šalių. Ukraina Kosovą ir toliau laiko Serbijos teritorija. Taip pat verta priminti, kad „Kosovo precedentu" Kremlius ne kartą naudojosi, siekdamas pateisinti savo veiksmus 2014 metais aneksuojant Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(25)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: