[Žinios trumpai] Rusijos deputatas per išpažintį prisipažino, ką padarė dėl Ukrainos - kunigas tiesiog įsiuto, tolesnė reakcija beprotiška  ()

Kunigo nesutarimai su parapijiečiu peraugo į konfliktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Irkutsko srityje, Maskvos patriarchato kunigas Sergejus Kandybinas FSB įskundė savo bažnyčios parapijietį Sergejų Uglianicą. Priežastis buvo ta, kad vyras išpažinties metu prisipažino „tėvui“,  uždegęs žvakę už Ukrainą, praneša „Telegram“ kanalas „Lenta Dna“.

Yra žinoma, kad Maskvos patriarchato bažnyčia nuo seno garsėja lojaliu požiūriu į Rusijos Federacijos valdžią ir asmeniškai Putiną. Šie nelaimingi kunigai agresiją prieš Ukrainą palaiko nuo 2014 metų, tad nenuostabu, kad 2022 metų vasarį prasidėjusią „specialiąją operaciją“ jie taip pat uoliai palaiko.

 

Neseniai kunigas Kandybinas parašė straipsnį, šlovinantį karą Ukrainoje, o Uglianicai nepatiko, kad bažnyčia apskritai stoja į kieno nors pusę.

Ginčas tęsėsi šventykloje, išpažinties metu. Parlamentaras, neva, pareiškė, norintis Ukrainos kariuomenės pergalės ir už tai net uždegė žvakę. Po kurio laiko Maskvos kunigas jį įskundė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(17)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()