Rusija įsiutusi, Krymo vadovas skelbia, kad Ukraina smogė „Černomorneftegaz“ naftos gavybos gręžiniams, yra aukų  ()

Krymo respublikos vadovas Sergejus Aksionovas pranešė, kad Gynybos ministerija atlieka gelbėjimo operaciją patruliniais laivais ir aviacija prie apšaudytų „Černomorneftegaz“ gręžimo platformų. Pasak jo, platformose buvo 12 žmonių. Išgelbėti 5, 3 iš jų sužeisti, likę tebeieškomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuo pat ryto palaikau ryšį su kolegomis iš Gynybos ministerijos ir FSB, stengiamės išgelbėti žmones. Gręžimo platformose buvo 12 žmonių, dabar paimti penki žmonės, trys iš jų sužeisti“, — pranešė respublikos vadovas savo Telegram kanale.

Valstybinė unitarinė įmonė „Černemorneftegaz“ eksploatuoja dvi dujų kondensato, septynias dujų ir vieną naftos radimvietes Juodosios ir Azovo jūros šelfe, o taip pat pačiame Krymo pusiasalyje.

Kaip leidiniui sakė Krymo vyriausybė, Ukrainos pajėgų atakuoti „Černomorneftegaz“ naftos gavybos gręžiniai yra vakarinėje pusiasalio dalyje, minimalus raketų skriejimo laikas – iš Odesos pusės.

 

Anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas-majoras Dmitrijus Marčenko pareiškė, kad Krymo tiltas — Ukrainos karinių pajėgų taikinys numeris vienas.


www.kommersant.ru




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: