[Žinios trumpai] Kuriami nauji gynybos mechanizmai: Lenkija jau turi specialų pulką, kuris smogs iš karto nepriklausomai nuo NATO reakcijos  ()

Kai kurios NATO šalys pradėjo kurti kolektyvinės gynybos mechanizmus – tai jau vyksta Lenkijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje ir Belgijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos invazija į Ukrainą pakėlė įtampą regione ir pasaulyje. Dėl to atskirose NATO šalyse formuojami nauji kolektyvinės gynybos mechanizmai, teigia „Defense Express“ ekspertas Ivanas Kiričevskis.

„Kai kurios aktyvios NATO narės, suprasdamos 5 straipsnio trūkumus, pradėjo taikyti tam tikrus prevencinius mechanizmus. Pavyzdžiui, Lenkijos kariuomenė turi 4-ąjį Suvalkų prieštankinį pulką, kuris turi gana įvairią ginkluotę. Yra ir senų sovietinių „Maliutka“ ir palyginti naujų Izraelio prieštankinių raketų. Šio pulko užduotis paprasta – jei vienas iš rašistų ryžtasi pulti Suvalkų koridorių, jie turi išeiti ir sustabdyti rusų tankus, nepaisant veiksmų NATO būstinėje“, – aiškino jis.

Pasak eksperto, tai nėra pavienis atvejis.

„Tokių tarptautinių kolektyvinės gynybos mechanizmų formavimas NATO viduje vyksta ne tik Lenkijoje. Vykdydamas struktūrizavimo pagal NATO standartus reformą, Bundesveras siūlo, kad su jais veiktų keli mechanizuoti Nyderlandų kariuomenės batalionai. Prancūzija ir Belgija irgi vykdo panašias reformas. Pastaroji perrašė karinių pajėgų plėtros programą taip, kad ji būtų visiškai suderinama su Prancūzija“, – reziumavo Kiričevskis.

(136)
(1)
(135)

Komentarai ()