Turkija sudavė netikėtą ir galingą smūgį Rusijos aviacijai: nebebus kam valdyti net turimų lėktuvų  ()

Išeitis yra: Rusijos pilotai galės naudotis simuliatoriais Jungtinių Arabų Emyratų centruose, tačiau šie mokymai Rusijos oro linijoms taps „auksiniais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką Rusijos pilotai „Turkish Airlines“ centre treniravosi, naudodamiesi skrydžių simuliatoriais. Tačiau greitai šis „centras“ Rusijai bus uždarytas.

Kanalo „Aviatorščina“ „Telegram“ žurnalistai internete paskelbė Turkijos bendrovės „Turkish Airlines“ laiško tekstą, o vienas iš Rusijos oro linijų pilotų patvirtino jo autentiškumą.

Laiške juodu ant balto rašoma, kad pagrindinė tokio sprendimo priežastis – Vakarų sankcijos.  Visi „Turkish Airlines“ mokymo centro simuliatoriai yra sertifikuoti Europos aviacijos saugos agentūros. Jei bent viena iš oro linijų nuspręstų vienaip ar kitaip bendradarbiauti su Rusijos Federacija, jai būtų automatiškai pritaikytos antrinės sankcijos.

Jei Turkijos įmonė ir toliau rengs rusų pilotus, tada jos sertifikatas bus panaikintas. „Turkish Airlines“ mokymo centras yra tik pirmoji įmonė Turkijoje, atsisakiusi rusų pilotų mokymų. Jos pavyzdžiui, neabejotina, pasuks ir kitos Turkijos oro linijos. 

Ekspertai primena, kad Artimųjų Rytų šalyse yra mokymo centrų, kuriuose ne visos aviacijos bendrovės prisijungė prie sankcijų Rusijai. Rusijos Federacija teigia, kad jos pilotai galės mokytis Jungtinių Arabų Emyratų centruose, tačiau šie mokymai Rusijos oro linijoms taps „auksiniais“.

Rusijos Federacija pareiškė, kad Turkijos atsisakymas rengti rusų pilotus yra stiprus smūgis mokymo sistemai. ES šalyse, uždarius simuliatorius rusų pilotams, Turkija liko vienintelė šalis, priėmusi rusus.

 

Net ir po skrydžių, praktikos mokymas simuliatoriais, yra būtinas. Ir jei Rusijos Federacijoje yra „Airbus A320“ ir „Boeing B737“ orlaivių simuliatoriai, situacija su kitų tipų lėktuvais yra labai sunki.

Rusijos Federacijoje nėra „Boeing B777“ lėktuvo simuliatorių. Į šį lėktuvą nepateksi, jei simuliatorius nebus baigtas. Galiausiai pilotai neteks kvalifikacijos ir nebegalės skraidyti tokio tipo orlaiviais. Pavyzdžiui, naujausiam „Airbus A350“ lėktuvui, kurį galima įsigyti tik „Aeroflot“, Rusijos Federacija neturi simuliatorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(4)
(85)

Komentarai ()