⚡PIONTKOVSKIS: atėjo laikas Maskvai panikuoti  ()

Ištrauka iš politologo A. Pionkovskio interviu Ukrainos kanalui 24.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

< >

– Nesinorėtų, kaip sakoma, neįvertinti priešo, bet Lavrovas komentavo kažkokiam leidiniui derybų temą kažkokiu gailiu tonu, skundėsi, kad Ukraina derybose elgiasi netinkamai, konkrečiau: „Girdėjau kaip Zelenskis sakė, kad denacifikacijos ir demilitarizacijos derybose netgi neaptarinėsime, jie tas derybas sabotuoja taip pat, kaip ir 8 metus sabotavo Minsko susitarimus“. Tai žinia, kad jie nori derybų?

– Jie jau nori derybų. Jie nori išsmukti. Bręsta gėdingiausias, stambiausias Rusijos karinis pralaimėjimas. Dabar jie aktyvuosis. Ukrainos visuomenė nusiteikusi nemažiau, nei visiškam teritorinio vientisumo, įskaitant Krymą ir Donbasą, atstatymui. Su jokiomis kitomis sąlygomis ji nesutiks. Kai Rusijos kariuomenė stovėjo prie Kyivo, dar buvo galima kalbėti apie Rusijos armijos atitraukimo iki vasario 23-osios linijos scenarijų.
Kasdien po kelias valandas įvairiais kanalais bendrauju su Ukrainos publika. Mane vos ne išdavyste imdavo kaltinti, vos tik nedrąsiai užsimindavau apie derybų scenarijus. Dabar Ukrainos visuomenė dėl nieko kito, nei visiškas teritorinio vientisumo atstatymas, nesutiks. Maskva siūlys derybas, kasdien mažindama savo ambicijas. Lavrovas tebekalba apie kažkokią demilitarizaciją ir denacifikaciją, nesuprasdamas, kad pasaulio bendruomenė iškėlė pačios Rusijos denacifikavimo ir demilitarizavimo klausimą. Beje, Izraelyje tvyro pasipiktinimas, jis pasirengęs nutraukti diplomatinius santykius su Rusija, leidusia sau visiškai gėdingus antisemitinius pasisakymus apie Zelenskį, Ukrainą, žydus ir Izraelio tautą – kad Hitleris žydas, ir žydai patys save naikino. Tai – jūsų cituotas Lavrovo pareiškimas, ir šis siaubingas antisemitinis pasisakymas – rodo, kokia yra bunkerio gyventojų būsena. Pažiūrėkite filmus, mes visi vaikystėje matėme tokius, yra ir vakarietiškų filmų neseniai išleistų, apie paskutiniąsias Hitlerio dienas. Štai tokia nuotaika, kokia buvo Hitlerio bunkeryje, dabar tvyro ir Putino bunkeryje. Tik Hitleris nesiruošė gegužės 9 dieną rengti parado Berlyne, o šie puskvailiai rengiasi.

– Tai skamba optimistiškai, bet jau taip seniai kalbama, kad ten paniškos nuotaikos ir jie visi seniausiai turėjo nusišauti, bet tai neįvyksta.

 
 

 

– Žinote, ligi paskutinės savaitės jie neturėjo jokių priežasčių šaudytis, nes Vakarų pozicija nebuvo apibrėžta – kiek kartų su jumis aptarinėjau Stoltenbergo veiksmus, kaip jis mėtėsi, sakydamas „ne, ne, jokiu būdu, reikia išvengti eskalacijos! Išvengti bet kokio susidūrimo su Rusija, išvengti Treio pasaulinio…“ Bidenas rytą pradėdavo nuo pareiškimų, kad nedarys to, nedarys ano ar dar ko… – dabar gi jų kalba pasikeitė. Jai [Rusijai] karą paskelbė visas civilizuotas pasaulis. Nepamenu, vakar ar užvakar citavau N. Pelosi kalbą su senatoriais. Anksčiau jie gal būtų sakę, kad „būsime su jumis iki galo“, o dabar ne, suformulavo, kad „būsime iki pasieksite pergalę“. Tai – tvirtas kolektyvinių Vakarų sprendimas. Ir dabar pribrendo laikas panikai Maskvoje. Iki gegužės devintosios išgirsime daugybę įdomių pareiškimų, išvysime daug įdomių poelgių, išgirsime daug įdomių naujienų.

< >





Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()