[Žinios trumpai] Rusijos užsienio reikalų ministerija: Maskvos atsakas į Kaliningrado blokadą nebus diplomatinis: „palaukit ir pamatysit“  ()

Rusija grasino Lietuvai ir Europos Sąjungai „praktiniais veiksmais“ ir paragino panaikinti prekių tranzito per Kaliningrado sritį apribojimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Rusijos užsienio reikalų ministerija: Maskvos atsakas į Kaliningrado blokadą nebus diplomatinis: „palaukit ir pamatysit“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos atsakas stabdant daugelio prekių tranzitą iš Lietuvos per Kaliningrado sritį bus ne diplomatinis, o praktiškas. Tai buvo per instruktažą trečiadienį, birželio 22 d., sakė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Zacharovos teigimu, į Rusijos poziciją dėl vadinamosios Kaliningrado blokados buvo atkreiptas Lietuvos ir Europos Sąjungos dėmesys. Reagavimo priemonės yra kuriamos tarpžinybiniu formatu, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė.

„Lietuvai ir ES buvo pareikšta, kad tokie veiksmai yra neleistini ir juos reikia keisti, grąžinti situaciją į teisinę eigą. Jei tai nebus padaryta, atsakomosios priemonės bus neišvengiamos. Sulaukiau daug klausimų apie tai. Vienas pagrindinių – ar jie bus išskirtinai diplomatinėje plotmėje. Atsakymas – ne. Jie bus ne diplomatiniai, o praktiški“, – sakė Zacharova.

 

Kaip tiksliai ir kada Rusijos Federacija reaguos į Lietuvos valdžios sprendimą, Zacharova atsisakė patikslinti. Tuo pačiu atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar „praktiniai Rusijos žingsniai“ bus ekonominėje plotmėje, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė sakė: „Tereikia palaukti, kol bus priimtas atitinkamas sprendimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()