[Žinios trumpai] Drebinanti žinia iš Turkijos: Erdoganas pareiškė, kad Vakarai „puola Rusiją"  (2)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas mano, kad Rusija šiuo metu priešinasi „Vakarų, ypač Amerikos" atakai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos televizijos kanalas TRT cituoja R. T. Erdogano žodžius, praneša „Europos Pravda".

„Mes išgyvename neįprastą procesą. Rusija nėra eilinė šalis, ji yra galinga valstybė. Žinoma, Vakarai, ypač Amerika, beveik be apribojimų puola Rusiją. Viso to fone Rusija šiuo metu priešinasi", – žurnalistams sakė Turkijos prezidentas, grįžęs iš Turkijos tarybos viršūnių susitikimo Samarkande, Uzbekistane.

Erdoganas taip pat pareiškė, kad tikisi G20 viršūnių susitikimo kuluaruose surengti derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, įskaitant ir pokalbį apie plataus masto karą Ukrainoje.

„Per paskutinį susitikimą su Putinu pasakiau, kad jam dera atvykti į Indoneziją. Tada buvo nuspręsta, jog į Indoneziją atvyks užsienio reikalų ministras. Per šias 2-3 dienas, jei galėsiu su juo susisiekti, galbūt turėsiu galimybę pasikalbėti, ką jis galvoja, kokių žingsnių imsis, ypač kokių veiksmus ruošia, kad šis procesas, tai yra dialogas, pavirstų taika" - pasakė jis.

 

Jau ne pirmą kartą Turkijos pusė sako, kad Vakarai karą Ukrainoje bando panaudoti Rusijai susilpninti. Anksčiau prezidentas kalbėjo apie Maskvos norą sudaryti „didelį sandėrį" su Vakarais karo Ukrainoje fone, taip pat deklaravo savo pasirengimą atlikti tarpininko tarp konflikto šalių vaidmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(64)
(-59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)