[Žinios trumpai] Dronu atakuota Rusijos oro bazė netoli Kalugos, esanti net 200 km nuo Ukrainos – kas vyksta? (PAPILDYTA)  (1)

Sprogimas įvyko Šaikovkos aerodrome, kur yra dislokuotas Rusijos Federacijos 52-asis gvardijos sunkiųjų bombonešių pulkas ginkluotas bombonešiais Tu-22M3.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neatpažintas UAV priartėjo prie Rusijos Šaikovkos oro bazės Kalugos srityje ir sprogo virš kilimo ir tūpimo tako. Aerodromas yra daugiau nei 200 km nuo Ukrainos.

Apie tai pranešta „Status-6“ savo „Twitter“ puslapyje, kurio specializacija – naujienos apie ginkluotus konfliktus ir krizes visame pasaulyje. Pridedamas žemėlapis ir vietos palydovinės nuotraukos. „52-asis gvardijos sunkiųjų bombonešių pulkas su Tu-22M3 bombonešiais yra dislokuotas Šaikovkos aerodrome“, – rašoma pranešime.

„Baza“ rašo, kas tiksliai sprogo, nežinoma, tačiau greičiausiai tai buvo didelis dronas. Turimais duomenimis, aukų nebuvo. Pagal tradiciją „RosSMI“ teigia, kad tai tariamai buvo Ukrainos sabotažas. Anot jų, UAV buvo ginkluotas granatsvaidžiu.

 

Kalugos regiono valdžia patvirtino, kad sprogimas įvyko po UAV katastrofos netoli Kalugos esančiame aerodrome. Vietos gubernatorius sakė, kad niekas nenukentėjo.

PAPILDYTA

Remiantis Rusijos „Telegram“ kanalais, per ataką buvo sunaikinti du priešo bombonešiai Tu-22 M3. Yra žinoma, kad Šaikovkos aerodromas yra 52-ojo Rusijos Federacijos aviacijos pulko vieta. Būtent iš jos kyla Rusijos bombonešiai, norėdami smogti Ukrainai raketomis Kh-22.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(263)
(2)
(261)

Komentarai (1)