„Windows 8“ supaprastins darbą su bevieliais tinklais (Video)  (8)

Naujoje operacinėje sistemoje „Windows 8“ vartotojams taps paprasčiau valdyti „Wi-Fi“ ir kitus mobiliuosius tinklus. „Microsoft“ programuotojas Billy Anders tinklaraštyje „Building Windows 8“ publikavo pranešimą, kuriame aprašomi patobulinimai bevielių tinklų valdymo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būsimoje operacinėje sistemoje mobiliojo ryšio tinklai integruoti kartu su tradiciniais „Wi-Fi“. Tiesa, tai buvo ir „Windows 7“, tačiau čia yra kai kurių problemų su tvarkyklėmis ir trečiųjų šalių aparatine įranga. Kad visa tai išspręsti, „Microsoft" bendradarbiavo su partneriais, gaminančiais tinklo įrangą, kad būtų sukurta universali tvarkyklė, kuri būtų suderinama su visais mobiliais įrenginiais ir pašalintų būtinybę diegti papildomas tvarkykles ir programinę įrangą. „Microsoft“ taip pat sukūrė naują bevielių tinklų nustatymų meniu, kuris leis pasirinktinai atjungti bevieles sąsajas („Bluetooth“, „Wi-Fi" ir t. t.) po vieną arba visas iš karto. Tai leis išvengti konfliktų, kurie dažnai atsiranda diegiant trečių šalių programas kiekvienam sujungimui atskirai.

Paėmęs pavyzdį iš šiuolaikinių išmaniųjų telefonų, „Windows 8“ tinklo jungčių valdiklis bandys prioritetą suteikti patikimiems „Wi-Fi“ įrenginiams, ir tik po to bandyti jungtis prie mobilių tinklų, jei „Wi-Fi“ nėra. Jei tik „Wi-Fi“ pasiekiamas, Windows valdiklis automatiškai atsijungs nuo mobiliojo tinklo ir sumažins energijos suvartojimo lygį, taip pailgindamas autonominio darbo laiką.

Siekiant išvengti nemalonumų dėl didelių sąskaitų už mobilųjį ryšį, „Windows 8“ automatinio atnaujinimo tarnyba „Windows Update“ ims veikti tik tada, kai bus prisijungta prie „Wi-Fi“ ar kitų nemokamų prieigos taškų.

Daugiau apie šiuos patobulinimus žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: